Prisforskelle

Prisforskelle​

Vi forstår godt, at kunderne er forvirret.

Udbuddet af brilleglas og stel og kvaliteten af disse giver ofte den store prisforskel… For der ER forskel, hvilket tydeligt ses på optik-markedet.

Brilleglas

Brilleglas produceres og udvikles af mange forskellige leverandører, med designs som er 1 – 25 år gamle. Der er naturligvis forskel i prisen på disse forskellige generationer af glas. Jo nyere design – jo bedre glas – jo dyrere glas, uanset leverandør. Og jo bedre glas man vælger sig, desto mindre træthed og arbejde har øjnene / hjernen. Så der er forskel på et sæt glas til 1400,- sammenlignet med et sæt til 3500,- og igen med et sæt til 6900,-

De forskellige optikere har deres præferencer (personligt eller “kædetvang”) på hvilke leverandører de vælger at forhandle glas fra. Enhver optikerforretning kan sælge billigt. Det er blot et spørgsmål om holdning, produktkvalitet og synskomfort.

Brillestel

Brillestel er ligeledes underlagt stor prisforskel. Igen har design noget at sige.​

Det er ikke designernavnet der altid afgør, om det er kvalitet eller ej. Mange “kendte” designernavne lægger blot navn til en given kollektion af brillestel mod betaling, hvor designet er en kopiering af andres tidligere design.

Så derfor ER der stor forskel på, om det er et nydesignet stel, hvor der er brugt oceaner af tid og penge på udviklingen, eller om der er nogen, der har “stået på sidelinjen” og kopieret og evt. samtidig brugt billige materialer til at producere.