Typer

Typer af brilleglas

Her er lidt forklaring på forskellige typer af glas og forskellen mellem lagerglas og receptglas.

Single / enkeltstyrke glas

Har én og samme styrke i hele glasset. Bruges primært til ”én afstand”. Det kunne være som afstandsglas, læseglas og skærmglas. Kan bestilles som lagerglas og receptglas. (se forklaring længere nede)

Bifokale glas

Har 2 styrker. Afstandsstyrke øverst og læsestyrken nederst i det synlige læsefelt. Bestilles altid som receptglas. (se forklaring længere nede)​

Bruges primært til personer med:

  • ​balancebesvær
  • ​et specialarbejde med 2 specifikke arbejdsafstande
  • ​sensibelt syn

Progressive / glidende overgang / flerstyrke glas

Der findes mange forskellige brilleglasleverandører, som hver især har deres egen klassificering af deres progressive brilleglasdesigns.

Ofte offentliggøres et nyt produkt fra hver glasleverandør indenfor samme år. Vi kalder det generationer af glas, da de alle stort set har samme nye forbedrede egenskaber.

De nyeste glas er lavet efter Free-Form teknologi (bagflade-progression, der giver større præcision for et skarpere, mere afslappet og dynamisk syn), som dermed giver kunden fordele med synskomforten, især ved læsning og i det perifære syn.

Ethvert progressivt brilleglas, uanset generation, bliver ”recept”-fremstillet og specielslebet til dig, så det passer præcist til dig og dit syn. (se forklaring længere nede)

Så der ER sammenhæng mellem kvalitet og pris, hvilket tydeligt ses på optik-markedet.

​Enhver optikerforretning kan sælge billigt. Det er blot et spørgsmål om holdning, produktkvalitet og synskomfort.​

Jo nyere design – jo bedre glas – jo dyrere glas. Og jo bedre glas man vælger sig, desto mindre træthed og arbejde har øjnene / hjernen.

Lagerglas

Langt de fleste enkeltstyrke glas og stort set uanset ”normale” styrker, findes som lagerglas. Dvs at leverandøren har masseproduceret dine styrker og lagt dem på lager, hvilket gør, at de blot skal finde glassene i skuffen og sende dem så hurtigt som muligt, når vi bestiller dem. Det betyder kortere ventetid og billigere glas. Typisk ligger der lager fra +4 til -6,00 og max 2,00 i bygningsfejl (cyl).

Ved lagerglas kan der forventes tykkere glas end hvis der vælges receptglas.

Receptglas

For at opnå de mest præcise, tyndeste og letteste glas i dine briller, bestiller vi glas som bliver lavet ud fra en computerberegning. Her tages der hensyn til hvilket stel du har valgt og ud fra det, hvordan vi så opnår lige præcis den kanttykkelse på glassene vi ønsker, så de hverken bliver for tynde eller for tykke.​

Dette kan gøres på alle styrker og bør gøres, hvis der er valgt et stel der er stort; stel der kræver, at der skal bores eller nedfræses i glassene, eller ved høje styrker (som regel allerede ved +/-2,00, dog afhængig af stelvalg og brug)​​

Ved receptglas kan / skal der forventes helt perfekt tilpassede glas til stellet.​ Ved bifokale og progressive glas bestilles der altid receptglas.