Materialer

Materialer

​Nedenstående fortæller lidt om plastikglas, mineralglas og brydningsindeks.

Plastikglas

Næsten alle glas der sælges i dag, er lavet af en eller anden form for plastik (organisk materiale). Leverandørernes forskningscentre forsøger hele tiden at skabe et nyt produkt til gavn for dig som vores kunde. De mest anvendte plastmaterialer er CR39 og MR, når vi vælger glas til hverdagsbrug. Skal brillerne bruges til sport eller som sikkerhedsbriller kan vi vælge Trivex eller Polycarbonat glas som er langt mere brudsikre (op til 12 gange mere).

Mineralglas

Bruges mere og mere sjældent, da plastikglas i dag bliver hærdet, så de er meget hårde i overfladen. Enkelte personer kan mærke hvis de skifter til plastik glas.​

Mineral glas bruges i under 1 % af det samlede salg og mange af de nye progressive brilleglas designs (nyeste generationer af glas) laves slet ikke i mineralglas.

Brydningsindeks

For hvert materiale man laver glassene i, er der forbundet et brydningsindeks. For dig som kunde betyder det, at jo højere brydningsindeks dine glas har, jo tyndere og lettere bliver dine glas, men desværre også lidt dyrere.